Az utóbbi idők alkalmazott etikai szempontból egyik legérdekesebb jelensége Kendall Jones, ez a pimasz, 19 éves, feltűnően szép amerikai hölgy, aki igencsak szereti a fogkrémreklám-mosolyt, a nagy puskákat, és a gyilkolást…

Facebook profilján sorra osztja meg azokat a fényképeket, amelyeken általa leölt védett állatok teteme fölött pózol. Az állatvédők felháborodtak, és az oldal betiltását követelik, sokszor olyan kívánságok kíséretében, hogy elbizonytalanodom: valóban a vadászó hölgy-e a kegyetlen… Azonban a hölgy nem csak egy hideg szívű gyilkos. Hanem hivatásos vadász… Az oldalán pedig piszkálja az egyszeri állatvédőket, akik a kemény szájkaratét valószínűleg egy duplahúsos Mcbucival ünneplik majd meg. Például ilyenekkel: 

Oltás.JPG

 

Biodiverzitás2.JPG

Ha csak ennyit tudna a hölgy, nem is lenne érdemes arra, hogy ebben a blogban foglalkozzunk a témával. Azonban mint hivatásos vadász, érveket sorakoztat fel a vadászat mellett is. Például a posztjaiból szemezve:

 - Csak egy apró videó, amely megmutatja, hogy milyen izgatottan várnak egy kis elefánthúsra és fehérjére! Ez az egyetlen elefánt 100+ családot táplál!

 - 1900-ban kevesebb, mint 50 fehér orrszarvú volt. Mára a számuk 20.000+ Mi ennek az oka? A fehér rinocérosz védelmét Dél-Afrika vezeti, amely 50 éve dolgozta ki a vadon élő állatok pezsgő piacát. Ez a gazdaság 3 alappilléren nyugszik.

  1. Elismerték és aktívan fejlesztették a legális piacait azoknak a hasznoknak, amelyek a rinocéroszból származnak, mint például a turisztikai látványosság és a trófeavadászat.
  2. Engedélyezték a magán földtulajdonosoknak a privát orrszarvútartást, ez által ösztönözték őket az állatokkal való felelős bánásmódra.
  3. Engedélyezték a magán, a közösségi, és állami a földbirtokosok számára, hogy megtartsák az élő állatok, valamint az azokból származó termékek utáni jövedelmeket, így az orrszarvútartás hosszú távú befektetéssé vált.

 - Dennis Ikanda a Tanzániai Vadvédelmi Kutatóintézet Kingupirai Kutatóközpontjának igazgatója szerint 2008-2011 között a parkjában csak az oroszlánvadászok 75 millió dollár bevételt hoztak hazájának…

 És különböző posztok arról, hogy a helyes vadgazdálkodás mennyi állatot mentett meg a kihalástól, és hogy mennyi millióval támogatták a vadászok a vadvédelmi programokat.

 Tehát felvetődik a kérdés, hogy a professzionális vadászok aljas kéjgyilkosok vagy a természetimádóknak és -védőknek egy sajátos csoportja-e. A kérdés mélyebb megértéséhez a két csoport etikai rendszerének alapvető különbségeit kell megértenünk – amelyről következő cikkünk szól majd. Bemelegítőnek ajánlott hallgatmány a klasszikus:

 

Ti mit gondoltok az ilyen vadászokról? 

Kendall.jpg

 

 

Szerző: T. G.  2014.07.04. 20:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filoterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr216474041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása